Oświadczenie w sprawie herbu!!!

Stowarzyszenie Kibiców Stali Stalowa Wola oświadcza, że nie akceptuje działań Zarządu Piłkarskiej Spółki Akcyjnej Stal Stalowa Wola związanych ze zmianą herbu klubowego. Kategorycznie odcinamy się od przeprowadzonej zmiany, która nie była konsultowana ze Środowiskiem kibiców i która naszym zdaniem w obecnej sytuacji jest bezcelowa.

Nie dopuszczalne i niezrozumiałe jest podejmowanie przez Zarząd Klubu jednostronnych decyzji dotyczącej herbu i barw klubowych. Nie wdajemy się w ocenę dokonanej zmiany i dyskusje o poprawności i estetyce herbu, bo nie to jest podstawą naszego zdecydowanego sprzeciwu. Klub Stal Stalowa Wola to dobro wspólne i dziedzictwo wszystkich mieszkańców naszego miasta i regionu. To ponad 80 lat historii i tradycji bezcennej dla kibiców i sympatyków klubu, ale nie tylko, bo to również marka rozpoznawalna i ceniona w całym kraju. Herb nie powinien i nie może by zatem przedmiotem pochopnych zmian oderwanych od tradycji, historii, a przede wszystkim od akceptacji społecznej.

Stojąc na straży wartości które są dla nas ważne oświadczamy, że jako kibice Stali Stalowa Wola będziemy nadal identyfikować się i używać historycznego herbu Klubu.

Z poważaniem Rafał Pietras Prezes zarządu SKSSW.